Leiebil i Berlin

berlin

Har du drømt om å suse bortover Autobahn i Tyskland? Eller har du alltid hatt lyst til å se den velkjente Brandenburger Tor? Uansett hva du foretrekker, så er den tyske hovedstaden Berlin et av Europas fremste reisemål. Ikke nok med at byen har en svært innholdsrik historie, der hovedstaden har vært svært mye involvert på 1900-tallet, så er det også en underholdningsby av dimensjoner. Med leiebil opplever du Berlin på enklest mulig vis!

I skrivende stund er det to flyplasser i Berlin, henholdsvis Tegel og Schönefeld. Nordmenn flest anbefaler å reise til Tegel, men bilutleie tilbys begge stedene (avstanden til sentrum er dog ulik). Uansett så er en ny internasjonal flyplass, Berlin Brandenburg Airport, under konstruksjon med formål om å erstatte begge disse flyplassene.

Kjøretips i Berlin

For mange så er Autobahn og fri fartsgrense synonymt med kjøring i Tyskland, men disse veiene ligger naturligvis et stykke utenfor selve sentrum av Berlin. Kjøring i hovedstaden er uansett uproblematisk, og byen har et godt designet veinett. GPS er nok en nødvendighet for å ikke rote seg bort i ring-systemet som veiene i sentrum baserer seg på. Du kan ta deg til de fleste severdigheter med leiebil, men vær oppmerksom på mye trafikk og kamp om parkeringsplassene på sommerstid.

Her leier du bil i Berlin

Bilutleie tilbys på begge flyplassene, henholdsvis Tegel Airport og Schönefeld Airport. Det er nok den enkleste løsningen dersom du uansett skal ha leiebil, ettersom transporten inn til sentrum fra Tegel kan være noe kronglete. Skal du leie bil ved en senere anledning så gjør du dette enklest på sentralbanestasjonen i Berlin. Her tilbys bilutleie gjennom flere av de mest kjente selskapene, inkludert Hertz, Avis, Europcar og Budget. Glem heller ikke den tyske kjeden Buchbinder eller denne siden: Bilutleie Berlin, som sammen med selskapet Dollar er rimelig på pris.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil


Blant attraksjoner man må oppleve i selve sentrum av Berlin, så er Brandenburger Tor et selvskrevent besøk, sammen med Reichstag – et av dem est historiske minnene fra Tysklands fortid. Flere av disse attraksjonene er ikke leiebil nødvendig ved, men for eksempel dyreparken Zoologischer Garten (Adresse: Hardenbergplatz 8) kan være greit å ta seg til med leiebil, da den ligger omtrent 20 minutter fra selve sentrum.

Bilutflukter som anbefales er en kjøretur til Leipzig, som ligger knappe 20 mil sør for Berlin. Her møter man gammel og ny historie side ved side. Vurder også den 30 mil lange kjøreturen nordvest mot Hamburg, som for øvrig grenser til Danmark. Kanskje fortsetter man ferien der?