Kredittkort for deg som er 20 år

Kreditkort_459518a

Når man er 20 år gammel er man definitivt gammel nok til å skaffe seg et kredittkort, forutsatt at man har økonomien i orden og en disiplin som gjør at man ikke «misbruker» et slikt kort. Den generelle aldersgrensen for å eie et kredittkort i Norge er at man er minst 18 år gammel, noe som er lovfestet. Mange banker tilbyr kredittkort allerede til 18-åringer, men man ser at stadig flere velger å heve aldersgrensen slik at de bare tilbyr kredittkort for deg som er 20 år gammel eller enda eldre.

Hvilke kredittkort finnes for deg som er 20 år? Det skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Gebyrfri VISA

Et av de aller beste alternativene til kredittkort for deg som er 20 år, er Gebyrfri Visa fra den velkjente storbanken Santander. Aldersgrensen for å søke om kortet er nøyaktig 20 år, og det ruger på mange fordeler som man kanskje spesielt vil kunne dra nytte av som 20-åring. Blant annet så har kredittkortet en effektiv rente på 23,41 prosent, som absolutt ikke er dumt, sammen med en maksimal kredittgrense på 100 000 kroner.

Men den største fordelen med Gebyrfri VISA ligger i navnet – nemlig at det er gebyrfritt. Det betyr at du ikke betaler en krone for å verken eie eller bruke det, noe som også gjelder ved uttak av kontanter i minibanker, betaling over disk og så videre. Dessuten har kredittkortet reiseforsikring inkludert, noe de fleste 20-åringer nok setter pris på.

Santander Red

Et annet godt alternativ – også dette fra Santander – er kredittkortet Santander. Men i motsetning til Gebyrfri Visa så har ikke dette kortet reiseforsikring eller gebyrfrie uttak i minibank, derimot så har det en rekke andre fordeler. For eksempel så er den effektive renten på solide 17,12 prosent, noe som er blant markedets laveste renter for et kredittkort. Hvis man er student eller bare ofte har bruk for et kredittkort og må handle på avbetaling, så vil dette være svært gunstig.

Utover dette så har Santander Red en kredittgrense på inntil 100 000 kroner, og aldersgrensen for å søke er minst 20 år gammel. Du får dessuten en rentefri nedbetalingsperiode på inntil 50 dager når du bruker kortet, slik at kredittkortet i praksis kan være gratis under bruk.

Flexi VISA

Tro det eller ei, men det tredje kredittkortet vi skal anbefale for 20-åringer kommer også fra Santander. Hva er det med Santander og 20-åringer, mon tro? Uansett, så er også dette et godt kredittkort for den som liker å dra kortet aktivt. For med Flexi Visa kan du velge deg en bransje der du vil spare penger, og spesielt populær er bransjen «drivstoff». Da sparer du nemlig 4% hver gang du fyller tanken, uavhengig av hvilken kjede du gjør det i. For en kjøreglad type på 20 år så vil dette kredittkortet absolutt være å anbefale.

De øvrige betingelsene for Flexi Visa innebærer en kredittgrense på opp mot 100 000 kroner, og en effektiv rente på 25,33 prosent. Også her får du 50 dager på deg til å betale ned det du har brukt før rentene begynner å løpe, noe som anbefales dersom man faktisk skal spare penger på den bonusen som kortet gir deg under kjøp. Absolutt et godt valg av kredittkort for deg som er 20 år gammel!