Ikano Visa

ikano1

Kjenner du til Ikano Bank? Det er slettes ikke sikkert, selv om banken har ganske så mange kunder i Norge innenfor kreditt- og lånetjenester. Det er dessuten det svenske gigantkonsernet IKEA som står bak banken, og de fleste har nok kjennskap til dette selskapet. Blant tjenestene som Ikano Bank tilbyr, så finner vi kredittkortet Ikano Visa. Det er et gunstig kredittkort med massevis av fordeler, som blant annet inkluder et godt cashbackkonsept og omfattende rabattavtaler.

Betingelser for kredittkortet

For å begynne med det første – så kan vi se nærmere på betingelsene for Ikano Visa. Kredittkortet har en effektiv rente på 20,10 prosent, noe som er meget konkurransedyktig. Det skal dog først gå 50 dager før rentene begynner å løpe, slik at det er mulig å bruke kredittkortet helt gratis uten å betale verken renter eller gebyrer. Et lite unntak er gjeldende her, ettersom det er relativt dyrt å gjøre uttak i minibanker, da et gebyr på faste 30 kroner pluss en prosent av uttaksbeløpet kommer i tillegg.

Med Ikano Visa kan du søke om å få en kredittgrense på inntil 100 000 kroner, og kredittkortet gir deg muligheten til å søke om lengre nedbetalingstid til en lavere rente mot et lite gebyr.

Fordeler og ulemper

einzelvertretung-von-vorstaenden-1280px-694pxMens betingelsene i seg selv er en av de mange fordelene med å ha et Ikano Visa, så strekker det seg lengre enn som så. For kredittkortet gir deg tilgang til et rabattprogram der du får cashback når du handler i utvalgte bransjer. Hver eneste måned skifter denne bransjen, og det kan være avslag i alt fra klær/sko til optikk eller bil. Rabatten varierer fra 4 til 10 prosent. I tillegg får man alltid 1 prosent avslag i dagligvarehandel og på bensinstasjoner, og hele 2 prosent hos Shell.

Det gjør at man kan bruke Ikano Visa aktivt i hverdagen, eller som bensinkort. Av ulemper så er det eneste vi kan påpeke at kredittkortet har store gebyrer ved uttak av kontanter, samtidig som det ikke har reiseforsikring inkludert.

Søke om kredittkortet

Dersom du ønsker å skaffe deg et Ikano Visa, så må du være minst 18 år gammel. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger. Søknaden om kredittkortet legger du inn gjennom nettsidene til Ikano Bank. Du får svar på søknaden innen få sekunder etter at du har fylt den ut, og da gjelder det å ha BankID-brikken klar slik at du minimerer ventetiden før kortet kommer i postkassa.